Saturday, February 1, 2014

BARCELONA


Moi Barcelonasta!

Oikeastihan me siis oltiin joulu Barcelonassa, joten hieman myöhässä nämä moikat tulevat. Minulla tämä oli ihan ensimmäinen kerta tässä kertakaikkisen viehättävässä kaupungissa. Se kumosi kaikki ennakkoluuloni, jotka eivät ehkä olleet niitä kaikkein positiivisimpia. Haluaisin käydä tuolla uudestaan kesäaikaan, jolloin kaupungissa voi näppärästi yhdistää kaupunki- ja rantalomailun parhaat puolet. Tällä kertaa ilmat eivät ihan rantakelejä vastanneet, mutta trenssitakilla kuitenkin pärjäsi oikein mainiosti (vaikka viileiden iltojen vuoksi "jouduinkin" ostamaan Burberryltä itselleni uuden villakangastakin ;) ).Minulla ei ole jakaa teille kovinkaan monia kuvia kaupungin keskustasta, sillä keskityin nautiskelemaan tunnelmasta ja upeista rakennuksista ilman kameraa. Vaikka pidänkin valokuvaamisesta ( ja hermostun kun en saa kuvista sellaisia kuin haluaisin ) niin joskus on kiva vaan nautiskella ja jättää niitä kuvia sitten oman mielen muistiin. Minulla oli Barcelonasta mielikuva hieman synkkänä ja sotkuisena kaupunkina jossa kovaääniset espanjalaiset vouhottavat omiaan. Tämä mielikuva ei kyllä pitänyt paikkansa, ei sitten ollenkaan. Kaupunki oli siisti, kaunis ja ranskalaisten kaupunkien jälkeen tilaa oli niin kaduilla kuin kaupoissakin niin paljon että tunnelma oli jotenkin raikas ja avara. Ja ihmiset olivat mitä ystävällisimpiä, vaikka puheemme olikin (sulava) sekoitus ranskaa ja espanjaa.

Suosittelemisen arvoinen vierailukohde on ehdottomasti kauppahalli La Ramblan varrella. Jos asuisin Barcelonassa kävisin täällä ihan joka päivä. Hedelmiä, kasviksia, kaloja ja lihoja notkuvat myyntiskit saivat kyllä minut kaipaamaan takaisin Keski-Eurooppaan. Täältä muuten saa hyvin napattua mukaan lounaaksi vaikkapa ihanan raikkaan hedelmäsalaatin tai -smoothien, varmaan aika herkkua ainakin kesäkuumuudessa lomailijoille.

Toinen "jos asuisin Barcelonassa" - juttu olisi ehdottomasti lenkkeily upeissa rantamaisemissa. Ehkä pahimman turistisesongin aikaan rannat eivät ole niin mielyttäviä kuin visiittimme aikana, mutta ainakin nyt illan hämärtyessä näkymä oli aivan huikea. Satamassa oli toinen toistaan upeampia veneitä ja hieman eteenpäin matkaa käveltyämme eteen aukeni ne ihanat hiekkarannat joilla voisin hyvinkin kuvitella viettäväni tunnin jos toisenkin auringosta nauttien.
Kuten jokaisen suurkaupungin kohdalla suosittelen Barcelonassakin kävelemään niin paljon kuin jalat vain kestävät. Kävellen sitä vaan näkee kaiken parhaiten ja saattaa vaikkapa törmätä paikkoihin joihin ei varmasti kulkuvälineillä liikuttaessa tulisi eksyttyä. Turistikohteet ovat aina yhtä tylsiä, joten niihin en haaskaisi liikaa aikaa tässäkään kaupungissa. Meidän reissulle emme olleet suunnitelleet muuta "virallista" ohjelmaa kuin sunnutai-illan Straussin uudenvuodenkonsertti, joka valehtelematta kymmenellä encore-soitollaan oli upea (joskin ne viimeiset viisi olisi voinut jättää väliin, meni ns. överiksi tuo touhu :)). Muuten vain kävelimme ja kävelimme, ristiin rastiin ilman erityistä päämäärää (toki ne muutamat pakolliset jutut katsastimme, Gaudin rakennukset mukaanlukien). Muutamia ostoksiakin tuli tehtyä, Barcelona kun tarjoaa loistavat puitteet tähänkin touhuun. 

Olen kuullut niin paljon hyvää ja pahaa sanomista Barcelonasta joten kysynkin nyt teidän mielipidettä: Mitä mieltä olette Barcelonasta? Itse nostaisin kaupungin omien top 10 suosikkien joukkoon helposti.

2 comments:

  1. Näyttää hienolta paikalta

    ReplyDelete
  2. Voi kun jatkaisit kirjoittamista, postauksiasi oli mukava lueskella:)

    ReplyDelete

Kommentit ovat päivän parhaita piristyksiä, oli se sitten vain pieni tervehdys, mielipide tai kehitysidea - kiitos omastasi!